Dobozbetlehem

Egy bájos betlehem, végtelen egyszerűségével.

Mindössze néhány hozzávalóból készül ez a csoda, mégis ragyogó kis fénye betölti az egész szobát.

A betlehem a legnagyobb doboz aljából készül.

Hozzávalók:

 • Fa doboz – kb.16×23×13 cm
 • Pentart krétafesték – méregzöld
 • Fehér festékspray
 • Melegragasztó
 • 1 db fa spulni – 4 cm
 • 1 db fa spulni – 5 cm
 • 2 db fa golyó -2,5 cm
 • 1 db fa golyó – 1,5 cm
 • 4 db dekor filc lap – fehér, világoskék, barna, sötétbarna
 • kevés mesegyapjú – natúr színű
 • 1 db kosárka – kb. 7,5×5×3,5 cm
 • 1 db led mécses
 • kb 1 m pamutzsinór
 • díszítéshez filctoll, színes ceruza

Az elkészítés menete:

 1. A legnagyobb fa doboz alját kívül fújd le fehér festékkel. A felső kis peremet is, az látszani fog. 
 2. A doboz belsejét fesd ki Pentart méregzöld krétafestékkel.
 3. Amíg a festék szárad – és ezt nem túl sokáig teszi – elkészíted a belevalókat, vagyis a Szent Családot😊
 4. Mária figurája a kisebb spulniból készül, felülről fedd be a kék filclappal, deréktájon kösd át a zsinórral, majd alul vágd megfelelő méretűre.
 5. Egy 2.5 cm-es fagolyóra alkoholos filccel rajzolj két pötty szemet, a pofit egy puha rózsaszín színesceruzával pirosítsd ki. Ragasztópisztollyal rögzítsd a fejet a filccel befedett spulnihoz.
 6. A kendő fehér filcből készül, illeszd az arc köré, ragaszd hozzá a fejhez, és alul vágd le körben.
 7. József figurájához a nagyobb spulnit használd. Egyik barna filclapot tedd a spulni tetejére, derékrésznél kösd meg a zsinórral, majd alul vágd egyenesre.
 8. A fagolyóra (2.5 cm) rajzolj két szemet, mesegyapjúból ragassz az arc alsó részére szakállat. Rögzítsd a fejet a spulni tetején.
 9. Készítsd el a köpönyeget a másik barna filclapból, ragaszd a fagolyóra az arc köré, lent vágd méretre. Zsinórból köss egy karikát, és tedd József fejére, mint egy glóriát.
 10. A Kisjézus feje egy 15 mm-es fagolyóból készül, két kis pötty szeme legyen, majd a maradék fehér filcből hajtogass neki pólyát, rögzítsd ragasztópisztollyal. A zsinórral körbe is kötözheted.
 11. A kosárkából fül nélkül lesz a jászol, béleld ki egy kis mesegyapjúval és fektesd bele a Kisjézust.
 12. Helyezd el a Szent Családot a betlehemben, tedd mögé a ledes mécsest, de ne feledd el kihúzni belőle azt a kis incifinci bigyót, hogy valóban világítson.

Bátran gondold tovább! Egy kis szalma az aljába, néhány gyurmából készült, vagy tűnemezelt állatka, pásztorok, királyok, ragyogó csillag…

Szuper játék is lehet belőle a kicsiknek.

Extra tipp

Ha gyerekek is vannak, jó móka lehet az advent során összegyűjteni a Betlehem hozzávalóit, úgy hogy nap végén aki aznap valami kedvességet tett másnak, vagy különösen jól viselkedett, az betehet egy hozzávalót egy gyűjtőhelyre. Majd karácsony előtt közösen meg lehet alkotni az összegyűlt anyagokból egy ilyen minimál Betlehemet.

Megosztás:

Facebook
Email
Twitter
Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések

Cuki varrott baglyocska

A hétfői varró klubban Anna mesélte, hogy amikor még Angliában éltek, meghívták őket egy gyerkőc szülinapi bulijába. Azt mondta – túlzás nélkül -, hogy a

Üveges szekrényke új ruhája

Te is szeretsz a régi bútoroknak új életet adni? Nagyon jó érzés, ha valaki által régen elkészített és használt szék, asztal, komód vagy szekrény további

Őszi tökvarrás

Itt az ősz és egyre inkább bekuckózásra vágyom. Te is így vagy vele? Hamarabb sötétedik, jól be kell öltözni, mert hideg van és már csak

Oviszsák egyszerűen, gyorsan

 Oviba megyünk! Azaz már ovisok vagyunk, de nincs zsákunk… Persze lehet ovis zsákot venni, vagy megoldani a szükséges holmi eltüntetését egy cuki hátizsákkal, de az már mennyire menő,

Vélemény, hozzászólás?