Fújbólkúl

Sok olyan területe lehet egy háznak, amiről inkább tudomást sem veszünk, mert bár örök harcot vívunk, nem nyerhetünk, nem tudjuk uralni.

Egészen biztos vagyok benne, hogy az egyik ilyen terület az előszobánk fala.

Ide fut be minden érkező először; ide dől, vagy támaszkodik az, aki cipőt húz; reggelente a lelkes iskolába igyekvők ezt súrolják végig, amikor elindulnak végre az ajtó felé egy óriásamőba gyorsaságával, majd vissza a tesicuccért, kottákért, balettfelszerelésért… így lesz a kabát falas, a fal kabátos, ergo redvás.

Nos, ha azt hinnétek, nem lehet ezt még fokozni, akkor képzeljetek el egy 75 cm-es marmagasságú német dogot, aki ugyanitt közlekedik, fekszik, hasonló örömmel kullog a bejárati ajtó felé – amikor kizavarod -, mint az iskolások és időnként megrázza a pofáját.

Ha most a kéznyomok, foltok, csíkok, falfirkák, odakent (remélhetőleg!) csokimaradványok mellett hatalmas nyálflekkekre gondolsz, nagyjából jó helyen jársz.

Természetesen simán újra és újra lehet festeni, tapétázni a falat, mert az nem is olyan nagy meló, ugye?

Egy lelkes anyukának, vagy egy ügyeskezű apukának nem ügy… kéthetente….

Akár el is lehet fogadni, hogy ez ilyen, mert ez egy előszoba…., vagy csinálhatsz rá egy bazi nagy átlátható táblázatot az egész család heti programjával.

Táblafestékkel kend le a falat lehetőleg kétszer. Szigszalagból készítsd a vonalakat, így törölhetők lesznek a feljegyzések.

Érdemes a napok és érintett versenyzők nevét kis táblácskákon felrögzíteni, így csak egyszer kell vele mókolni, de ez az aprónépnek delegálható feladat.

Egy ilyen táblázat elbírja egy többfős család egész heti programját, teljesen átláthatóvá téve azt.

Mivel pedig az előszobában van, induláskor elég anyarobotnak lefuttatni egy gyors összehasonlító programot a táblázatban felírtak és a gyerekek kezében, hátán, nyakában lógó pakkok tekintetében, hogy még akkor kiderüljön, hány sportcucc, szolfézsfelszerelés, fuvola és úszástáska hiányzik az aznapi repertoárból!

Hogy jól néz e ki? Hát igen!

Hogy gyorsan meg van-e? Hát nem, de minimum 10 évig nincs vele gondod és eggyel könnyebb, mint a klasszik falfestés.

Hogy koszálló-e? IGEEEN! Lemosható és nem látszik rajta semmi mocsok!

Pro tipp:

– Amennyiben bizonyos területeken kensz a táblafesték alá néhány réteg mágnesfestéket, máris kész a mágneses üzenőfalad/képtartód stb.

– Irodákban is ideális megoldás lehet több ember tevékenysége, vagy számos munkafolyamat összehangolásához.

– Meg se próbálj a sima krétával olvashatóan írni rá – az csak az olyan varázslényeknek megy, mint a tanító nénik – helyette szerezz be néhány krétafilcet.

– Érdemes gyerekenként/tevékenység típusonként színkódoltan írni, így még átláthatóbb lesz az eredmény.

– A krétafilcet a táblafestékről nem lehet könnyen letörölni. Fújd át, vagy kend le akril lakkal az egész felületet, mielőtt a szigszalagos beosztást felragasztod.

– Ja, és nem biztos, hogy neked is két liter táblafestékre és egy egész előszobafalra szükséged van…

És a legfontosabb:
Te leszel a nap, vagy inkább az év anyukája/apukája, mert a gyerekeid legálisan rajzolhatnak a falra!:)

Megosztás:

Facebook
Email
Twitter
Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések

Mikuláskép

Ki van a szakáll mögött?

“Ki ez a szakállas bácsi?”“Apa, te vagy a mikulás?”“Anya, az oviban a Tibi bácsi volt a mikulás, aki az ebédet szokta hozni?” Te mit csinálsz,

Cuki varrott baglyocska

A hétfői varró klubban Anna mesélte, hogy amikor még Angliában éltek, meghívták őket egy gyerkőc szülinapi bulijába. Azt mondta – túlzás nélkül -, hogy a

Üveges szekrényke új ruhája

Te is szeretsz a régi bútoroknak új életet adni? Nagyon jó érzés, ha valaki által régen elkészített és használt szék, asztal, komód vagy szekrény további

Őszi tökvarrás

Itt az ősz és egyre inkább bekuckózásra vágyom. Te is így vagy vele? Hamarabb sötétedik, jól be kell öltözni, mert hideg van és már csak

Vélemény, hozzászólás?