Oviszsák egyszerűen, gyorsan

 Oviba megyünk!

Azaz már ovisok vagyunk, de nincs zsákunk…

Persze lehet ovis zsákot venni, vagy megoldani a szükséges holmi eltüntetését egy cuki hátizsákkal, de az már mennyire menő, ha te varrod a Manónak az ovis tatyót.

Bár ijesztőnek tűnhet az oviszsákvarrás-projekt, azért annyira nem is vészes.
Csak egy varrógép, 2-3 überédes anyag, 1-2 ráfordított óra és némi elszántság kérdése.

Mutatunk egy olyan videót, aminek segítségével a te kis ovisod is anyaszagút akaszthat az öltözőszekrényébe.


Így készítsd:

  • Az anyagokat mosd és vasald ki!
  • Gyerekvállfa segítségével rajzold meg zsák felső ívét és szabd ki a 38cm széles, 62 cm hosszú hátoldalt.
  • A zsák elejének felső részéhez a hátoldalhoz kiszabott anyagot rajzold körül, melynek magassága 12,5 cm. 
  • A zsák elejének középső részéhez 31cm x 42 cm -es anyagot szabj ki, melyet felezz el 2db 31cm x 22cm-es darabokra.
  • A hosszabb oldalon kétszer 1cm-t hajts vissza és vasald le az anyag  hátoldala felé, majd varrd le. Ezt minkettő darabbal tedd meg, a bal oldali anyag jobb oldalán, a jobb oldali anyag bal oldalán. (Ez lesz a nyílás, ahol bepakolunk a zsákba.)
  • A zsák elejének alsó részéhez szabj ki egy 38 cm széles, 20,5 cm magas anyagot.
  • Ha zsebet is szeretnél rá, akkor varrj össze két megfelelő méretű anyagot, egy kifordító nyílást hagyva rajta. A sarkokat érdemes levágni a szebb kifordítás érdekében. Fordítsd ki és varrd körbe. Erre jöhet egy kedves kis figura. Filcből a legegyszerűbb. 
  • Az eleje felső részét és a két középső részt színt-színnel illeszd egymáshoz, majd varrd össze. A varrásszélességet a felső rész felé vasald, majd a színoldalról talpszélesen varrd le.
  • Ezután a az eleje alsó rész kell színt-színnel összeigazítva a középső részhez varrni, ahol a varrásszélességet lefele vasald és a színoldalról talpszélesen varrd le. Elkészült az első oldala a zsáknak!
  • A zsák elejének és hátoldalának felső részét, ahol majd az akasztó kampója fog kibújni, kétszer vékonyan visszahajtva varrd le.
  • A hátoldalt és az előlapot illeszd össze úgy, hogy belső oldalát a belső oldalával. (Tehát a színoldalt látod!) Körbe varrd össze(Felső nyílásnál nem) vékony varrásszélességgel, kb.0,5mm.
  • Fordítsd ki a zsákot (most a belső oldalt látod) és jól igazítsd el az oldalvarrást, vasald is le, majd talpszélesen újra varrd körbe. 
  • Ha szeretnél a zsáknak alul mélységet adni, akkor a csücsköket úgy igazítsd, hogy fedjék egymást az oldalvarrás és a zsák aljának varrása. Az oldalvarrásra derékszögű vonalat rajzolva (akkorát, amekkora talpat szeretnél a zsáknak), majd ezt levarrva tudod elkészíteni.
  • Már csak ki kell fordítani a zsákot ás beletenni az akasztót! 🙂

Végül nagyon boldogan és büszkén megmutatjuk az utódnak, hogy milyen szipi-szupi cuccot varrtunk neki és begyűjtjük a boldog mosolyokat. Higyjétek el, nyitott szájjal fogja csodálni és minden nap örülni fog neki, amikor belegyűri az üres túrórudis papírt, gyümölcslevessel leborított pulcsit, féknyomos gatyót…

Szóval mossátok ki az anyagot varrás előtt, hogy a további mosásoknál ne menjen össze! Mert lesznek további mosások. 🙂

Protipp: Hadd válassza ki a poronty az anyagot. Hatalmas élmény lesz látnia,
mivé válik egy darab textil anya kezében!

Hajrá csajok
(esetleg irreálisan csodálatos apukák)!

Nézd meg az alábbi videót és varrd meg Te is az oviszsákot.

Te is elkészíted?

A gombra kattintva meg tudod nézni az übercuki anyagainkat. Bal oldalon a Minták szűrésénél pedig pipáld ki a Gyerekmintás négyzetet és máris látod milyen édesek.

Megosztás:

Facebook
Email
Twitter
Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések

Malom játék textilből

Alkalmanként, csak úgy, csináltunk csajos napokat a lánykámmal. Moziztunk, csavarogtunk a városban, finomakat ettünk és közben jókat dumcsiztunk. Ezek laza napok voltak, semmi komoly. Könnyed,

Tulipán szál filcből

Az elmúlt hétvégén a lányom meccsére utaztunk. Kicsit izgultunk, hogy vajon feszélyezi-e, hogy a szülei ott ülnek a lelátón, de bevallása szerint nem. Talán még

Báránykáim

Te is szeretsz minden ünnepre, évszakra készíteni valami cukiságot, ami az otthondat díszíti? Én mindenképpen. Jó érzés, hogy kicsit felfrissül körülöttem a tér, feltölt és

Kokárda filcből

Az ünnep lehet kicsit más. Mázlisták vagyunk, mert a mi falunkban kicsiknek-nagyoknak szívhezszóló a 48-as forradalom ünnepe. Mázlisták vagyunk, mert minden évben Kassai Lajos lovasíjász